Ung kvinna misshandlades med en planka – vårdas för livshotande skador

Av | 12 november, 2019

En ung kvinna i Malmö attackerades av en 21-årig invandrare med en bräda i helgen. Mannen är nu häktad misstänkt för mordförsök medan kvinnan vårdas på sjukhus för livhotande skador.

newsgram | Nynäshamn den 12 november 2019

| KOD 291 | I skuggan av helgens skottlossning i centrala Malmö där en ung invandrare dödades och en annan skadades svårt har MSM lyckats mörklägga en 21-årig mans brutala misshandel av en ung kvinna i Malmö. Få detaljer har sipprat ut till allmänheten hur den unga kvinnan mår – däremot har traditionell media rapporterat om 21-åringens resa inom den svenska psykiatrin genom att utmåla honom som ett offer.

Natten mot söndag misshandlades en kvinna i 25-årsåldern av en 21-årig man med en planka. Bilden visar hur polisen spärrade av området runt busskuren på Lönngatan i Malmö för att kunna göra en kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen. Foto: Johan Nilsson/TT

 

En ung kvinna som stod vid en busskur i Malmöstadsdelen Persborg misshandlades svårt av en 21-årig man med en planka under natten mot söndag. Kvinnan i 25-årsåldern vårdas fortfarande på sjukhus för livshotande skador – men kvinnans hälsoläge är fortfarande oklart.

 

Enligt kammaråklagare Fredrik Jönsson var skadorna fortfarande kritiska under måndagsförmiddagen. Efter misshandeln försvann 21-åringen från platsen, men polis kunde hitta honom ganska omgående

Vittnen hade gjort observationer och kunde peka ut den riktning personen hade tagit. Sedan sökte man i området och hittade honom, säger kammaråklagare Fredrik Jönsson till Aftonbladet.

Mannen anhölls av jourhavande åklagare klockan 05 på söndagsmorgonen – enligt polisen kände inte mannen och kvinnan varandra.

Vi skickar en patrull till platsen där vi anträffar kvinna i 25-årsåldern med svåra skador, sa Patric Fors vid polisregion Syd, till Kvällsposten i helgen.

Bilder från platsen visar hur busshållplatsen spärrades av med polistejp och blodspår syntes på gatan. Under en häktningsförhandling erkände den misstänkte gärningsmannen, Ibrahim, att han överfallit kvinnan, uppger Samtiden.

 

Den 21-årige mannen ska dessutom genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det är fortfarande oklart varför mannen överföll den unga kvinnan.

Han var helt obekant med henne. Hon satt och lyssnade på musik, eller hade i vart fall pluggar i öronen, och väntade på bussen. De hade ingen som helst kontakt över huvud taget, säger 21-åringens advokat Anders Elison till Aftonbladet.

Mannen dömdes nyligen till psykiatrisk tvångsvård eftersom han ska lida av en allvarlig psykiatrisk störning. Handlingar som tabloiden Aftonbladet kommit över avslöjar att 21-åringen hört röster, attackerat anhöriga och är farlig för sin omgivning.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar