USAs högsta domstol tar upp Texas stämning mot fyra delstater

Av | 9 december, 2020

Högsta domstolen tar upp en stämning mot Georgia, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin om oegentligheter i presidentvalet i november. Texas statsåklagare Ken Paxton lämnade in stämningen på tisdagen och en rad andra delstater har redan ställt sig bakom stämningen.

newsgram | Nynäshamn den 9 december 2020

| PRESIDENTVALET I USA | Pennsylvania var vågmästarstaten som kunde omkullkasta röstsiffrorna i det amerikanska presidentvalet. När högsta domstolen i Washington DC utan motivering avvisade Trumpkampanjens överklagande om omfattande valfusk med poströsterna i Pennsylvania klev Texas statsåklagare Ken Paxton fram och lämnade in en stämning mot fyra delstater i ett enda svep.

Ken Paxton. Foto: REUTERS/Bill Clark

Nu har Texas och åtta andra delstater lämnat in stämningar till USA:s högsta domstol i Washington DC gällande oegentligheter som ska ha påverkat röstresultatet i presidentvalet i början av november. Först ut på banan på tisdagen var delstaten Texas som lämnade in en stämning mot delstaterna Georgia, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin. Hittills har Louisiana, Alabama, Arkansas, Florida, Kentucky, Mississippi, Syddakota och Sydkarolina lämnat in stämningar till högsta domstolen där de ansluter sig till Texas stämning. I ett pressmeddelande förklarar Texas statsåklagare Ken Paxton bakgrunden till delstatens stämning. I denna går det bland annat att läsa.

I dag stämde jag Georgia, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin för att ha utnyttjat Covid19-pandemin för att rättfärdiga ignorerandet av federala och statliga vallagar och olagligt ha antagit sista minuten-ändringar och därigenom förvanskat resultaten i det allmänna valet 2020.

 

Statsåklagare Ken Paxton, Texas | Pressmeddelande den 8 december 2020

Tidigare på tisdagskvällen svensk tid meddelade högsta domstolen att det inte blir någon omprövning av valresultatet i vågmästarstaten Pennsylvania. Trumpkampanjens ombud i delstaten – den republikanske kongressledamoten Mike Kelly – ville att 2,5 miljoner poströster skulle ogiltigförklaras. Kelly hävdade att praktiskt taget alla delstatens poströster var ogiltiga. Högsta domstolen motiverade inte sitt beslut. Enligt ZeroHedge skiljer sig Trumpkampanjens överklagan från den stämning om oegentligheter som lämnades in på tisdagen av Texas.

Högsta domstolens beslut att ta upp Texas stämning mot Georgia, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin är en framgång för Trumplägret som kunnat påvisa omfattande valfusk med både rösträkningsmaskiner och poströster i presidentvalet. I skrivande stund är det oklart om fler stämningar är på väg mot andra delstater innan det är dags för elektorsomröstningen.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar