Walter Lübcke: Polisen har arresterat en ung man

Av | 9 juni, 2019

Tysk polis har arresterat en ung man misstänkt för att ha mördat Walter Lübcke förra helgen. Mannen förhördes av utredarna under lördagen och uppger att han kände CDU-politikern. Det är fortfarande oklart vilken slags privat relation männen hade.

newsgram | Nynäshamn 9 juni 2019

| MORDUTREDNING | Nu har tysk polis gjort ett genombrott i mordutredningen om CDU-politikern Walter Lübcke, som påträffades död i sitt hem förra helgen. Polisen har arresterat en ung man som i förhör erkänt att han haft en ”privat relation” med CDU-politikern.

Exakt hur den relationen såg ut kvarstår att utreda, uppger Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Utredarna är dock övertygade om att de har identifierat den misstänkte gärningsmannen genom att analysera den döde politikerns privata data inklusive en mobiltelefon. Allt slutade med att polisen kunde häkta en man.

Vi har tagit en person i tillfälligt förvar, sa polisens presstalesperson Torsten Werner.

Det ska röra sig om en ung man som haft en privat relation med den döde CDU-politikern. I skrivande stund har media inte rapporterat om den misstänktes etnicitet – om han är tysk eller invandrare.

CDU-politikern Walter Lübcke hittades död i sitt hem förra helgen. Foto: EPA

 

Den 65-årige Lübcke hittades med en skottskada i huvudet i sitt hem en halvtimme efter midnatt på söndagen förra veckan. Kroppen låg på terrassen i hans hus i byn Wolfhagen-Isthe i regionen Kassel i delstaten Hessen. Walter Lübcke och hans fru hade tagit hand om sitt barnbarn på lördagen. Enligt grannar ska politikern ha suttit ute på terrassen med en gäst runt 23-tiden – samtidigt låg hans fru och barnbarn inne i huset och sov. Cirka 00:35 hittade den yngre sonen sin far liggandes livlös ute på terrassen.

 

Walter Lübcke var en ledande CDU-politiker i delstaten Hessen. Polisen uteslöt självmord tidigt i utredningen – vilket har väckt spekulationer om det kunde finnas ett politiskt motiv bakom hans död.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar