ABCs spin off-serie The Conners har premiär utan tittarmagneten Roseanne Barr

Av | 16 oktober, 2018

Komediennen Roseanne Barr fick sparken från sin populära komediserie Roseanne efter ett kontroversiellt inlägg på Twitter i våras. I kväll premiärvisar tv-bolaget ABC uppföljaren The Conners i USA – flera höga chefer är oroliga för att tv-tittarna kommer att svika när Roseanne Barr saknas i rollistan.

newsgram | Nynäshamn 16 oktober 2018

Amerikanska tv-bolaget ABC premiärvisar nya tv-serien The Conners i kväll, tisdag. Det är en så kallad spin off-serie till den nedlagda sit com-serien Roseanne. Den fick ett hastigt slut i våras efter att tv-stjärnan Roseanne Barr råkat fälla några kontroversiella kommentarer om den tidigare Obama-medarbetaren Valerie Jarrett på Twitter. Hon skämtade bland annat om Valerie Jarretts påstådda koppling till Muslimska brödraskapet. Det dröjde inte många timmar förrän ABCs ledning fattade beslutet att lägga ner Roseanne helt och hållet.

Inför kvällens premiärvisning av The Conners är några chefer på tv-bolaget ABC oroliga för hur det ska gå.

När vi fattade beslutet att dra igång The Conners trodde vi att folk skulle hänga med för att se familjen återkomma, men vi upptäckte att folk vill ha Roseanne, inte själva familjen, sa en insider på tv-bolaget ABC till Daily MailTV.

 

I USA har tv-serien The Conners premiär, men utan skådespelerskan Roseanne Barr i rollistan. Foto: ABC/Eric McCandless

 

I vanliga fall brukar spin off-serier handla om att man lyfter ut en populär skådespelare eller skådespelerska från en existerande tv-serie och skapar en helt ny tv-serie. I det här fallet har tv-bolaget ABC gjort tvärtom. Först lade man ner den populära tv-serien Roseanne för att huvudkaraktären hamnar i trubbel – sedan skapar man en helt ny tv-serie The Conners där tittarmagneten Roseanne Barr är borta. Nu ångrar höga chefer på tv-bolaget ABC beslutet från i våras.

Vi tänkte inte igenom det här ordentligt. Det som Roseanne gjorde var fel men vi borde inte ha skyndat oss att sparka henne. Det var nästan som en knäreflex-reaktion av Ben (Sherwood reds. anm.) och Channing (Dungey reds. anm.) som borde ha inlett en undersökning. Det skulle ha gett dem mer tid att lyssna på publiken, annonsörerna och medarbetarna för att komma fram till det bästa beslutet, sa en annan insider på tv-bolaget ABC till Daily MailTV.

 

Många vänsterliberaler hyllade tv-bolaget ABC för att de agerade så snabbt i fallet med den populära tv-stjärnan – medan andra menar att beslutet var omoget och förhastat. Enligt en av Daily Mails källor var tv-bolaget ABC medvetna om vad de ”fick” när de anlitade den frispråkiga skådespelerskan Roseanne Barr för att dra igång sitcom’en Roseanne på nytt. Men den kontroversiella tweeten var det sista strået som fick Dungey att tappa allt tålamod – trots att Roseanne Barr snabbt raderade tweeten och bad alla om ursäkt.

De kunde ha avlyst hennes medverkan i de första avsnitten utan lön och låtit henne komma tillbaka senare i säsongen. Jag tänker på att Roseanne åkte till sjukhuset för knäoperation i säsongsfinalen. Medan de funderade på hennes fortsatta öde, kunde hon ha stött på allvarliga komplikationer och kämpat för sitt liv, samtidigt som Roseanne kämpade för sin karriär genom att åka runt på en nationell turné för att be om ursäkt, sa den ena insidern på tv-bolaget ABC till Daily MailTV.

Insidern på tv-bolaget ABC uppger för Daily MailTV att ledningen är orolig över att man har gjort tittarna arga genom att ge Roseanne Barr sparken och att hennes fans kommer vägra titta på The Conners för att visa lojalitet mot Barr.

Roseanne sade om och om igen innan hon fick sparken ”Vad kan jag göra? Vad kan jag göra?”. Hennes fans har sett henne hantera fördomar och rasism – vi kunde ha gjort detta till en röd tråd för att rädda showen och hjälpt henne rädda sitt ansikte offentligt.

När skådespelaren John Goodman fick frågan i programmet Jimmy Kimmel Live om att fortsätta utan skådespelerskan Roseanne Barr svarar han.

Hon saknas definitivt. Efter så många år, är det nästan som en riktig familj. Förra året var mirakulöst och så overkligt att när det gick bort var det nästan som en dröm.

Trots att Roseanne Barr fick sparken från sin egen tv-serie, har hon önskat de tidigare kollegorna lycka till med spin off-serien The Conners.

Hon gav upp så mycket så att folk kunde arbeta, sa John Goodman.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar