Twitter bannlyser konton kopplade till revisionen av presidentvalet 2020

Av | 28 juli, 2021

Den pågående revisionen av resultaten i det amerikanska presidentvalet 2020 kan bli en riktig rysare. Nu har Twitter börjat stänga av användarkonton som delar information om rösträkningen i de delstater som ser ut att kunna omkullkasta utnämningen av demokraternas presidentkandidat Joe Biden som segrare i presidentvalet förra året.

newsgram | Nynäshamn den 28 juli 2021

| GRANSKNING AV RESULTATEN I PRESIDENTVALET 2020 | Twitter har börjat bannlysa användarkonton som granskar den pågående revisionen av resultaten i det amerikanska presidentvalet 2020 varav några är inblandade i den första i sitt slag forensiska granskningen i Maricopa county i delstaten Arizona, rapporterar Newsmax. Till en början kom rapporter om att två konton som delar information från Arizonas forensiska granskning blivit bannlysta – men senare på tisdagseftermiddagen kom flera rapporter att också konton som delar information om försöken att inleda revisioner i andra delstater blivit avstängda av Twitter.

Varför vill Twitter tysta användare som delar information om revisionen av resultaten i det amerikanska presidentvalet 2020? Illustration: Bryce Durbin

Republikanen Wendy Rogers – ledamot av senaten i Arizona – kvittrade om nyheterna och passade på att varna följare för att hon mycket väl kan bli nästa offer för Big Tech:s censur.

Twitterkontona Maricopa Arizona Audit och Audit War Room har blivit avstängda av Twitter. Även konton som är avsedda att följa revisionerna av röstresultaten i delstaterna Georgia, Wisconsin, Nevada och Pennsylvania har drabbats. Dessa delstater tillföll Joe Biden. Enligt Newsmax kom Twitters bannlysning samma dag som demokraten Nancy Pelosis utfrågning i representanthuset om vad som hände den 6 januari i år då bland andra Trump-anhängare promenerade in i Kapitolium i Washington DC..

 

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar